Vill du driva denna helt ekologiska anläggning med den unika kombinationen av djurhållning, mat och fika, gårdsbutik och hantverksateljé?

Öströö Fårfarm är en charmig gård belägen i Tvååker, strax söder om Varberg i Hallands län. Fårfarmen är ett av Hallands större besöksmål med grunden i ett ekologiskt lantbruk (lammproduktion) där hela kedjan är samlad på gården. Gården har besökare från hela Sverige men också många från Europa och en del från övriga världen.

Sedan 1990 drivs gården helt ekologiskt (EU-certifierad) och 1992 startades köttboden där man idag säljer allt som gården producerar direkt till konsument.

Utöver uppfödning och slakt av lamm finns kompletterande verksamheter som årligen lockar över 50 000 besökare till Öströö i form av lammsafari, mat & fika i fantastisk miljö, gårdsbutik med kött, chark och delikatesser, en hantverks- eller ”får-ateljé” med bland annat kläder, fårskinn, inredning och hemslöjd. Det finns även möjligheter att fiska, hyra båt och vandra i de vackra intilliggande bokskogarna.

Under våren och sommaren kan besökare njuta av fika och fågelsång i café Fårhagen. Det är en fikaplats för barnfamiljer, bokskogsturister, vandrare, motorcykel- och veteranbilsentusiaster samt alla andra som uppskattar en unik miljö och att få smaka på läckra bakverk av lokalt producerade råvaror. Signum för caféet är picknickkorgar med en rödrutig duk som man tar med sig ut i parken. Caféet finns med i White Guide.

I en ombonad brännvinskällare från 1700-talet serveras mat och kaffe för grupper mellan 20 och 50 personer. Upplägget i brännvinskällaren är att lokalen abonneras och att hela gruppen äter samma mat som bokas i förväg.

Öströö Fårfarms fokus på olika aktiviteter kopplade till djurhållningen av får och lamm är unik i sitt slag och gör därför verksamheten extra konkurrenskraftig. Ägarna har under åren byggt upp en stabil ekonomisk situation i bolaget som under lång tid haft en positiv utveckling både när det gäller omsättning och resultat.

Vill du veta mer om verksamheten?
Hör av dig till Patrik Alvhage, Företagsmäklare, 072-330 02 78, patrik.alvhage@lania.se

Banners:
Print: